Prăjitură cu caise

Ingrediente

5 ouă potrivite

300 g făină

150 g zahăr

5 linguri ulei

120 g iaurt simplu

1 pliculeț praf de copt

12 caise

1 plic zahăr vanilat

1 vârf de cuțit sare

Mod de preparare

Pui ouăle întregi într-un vas, adaugi sarea, zahărul și pe cel vanilat și mixezi până când ouăle se deschid la culoare și își triplează volumul. Adaugi treptat uleiul, mixând continuu, pui iaurtul, puțin câte puțin, și mixezi până se omogenizează. Pui făina cernută cu praful de copt și amesteci ușor, de jos în sus.

Îmbraci o formă de 22×22 cm cu hârtie de copt, nivelezi și așezi deasupra caisele tăiate cubulețe potrivite. O introduci în cuptorul încălzit la 180°C pentru circa 40 de minute. Faci testul cu scobitoarea înainte de-a scoate prăjitura din cuptor. Dacă aceasta iese curată, prăjitura este gata. O lași să se răcească, o presari cu zahăr pudră și o tai pătrățele.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*