Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Prăjitură cu banană și cremă de ciocolată

Prăjitură cu banană și cremă de ciocolată

Rețetă de Alexandra Băltățeanu

Ingrediente

4 banane foarte coapte

3 ouă

200 g nuci pecan

150 g făină

60 g unt

1 plic praf de copt

2 linguri zahăr brun brut

½ linguriță scorțișoară

100 g zmeură

150 ml smântână pentru frișcă

100 g ciocolată neagră

Mod de preparare

Într-un blender, toci nucile pecan, după care le pui într-un bol mai mare. Pui în blender ouăle, bananele, untul topit, zahărul și amesteci foarte bine. Torni amestecul peste nucile pecan, adaugi făina cernută cu praful de copt, scorțișoara și cu un tel omogenizezi compoziția.

Torni aluatul într-o formă de tort cu hârtie de copt și o introduci în cuptorul încins la 170ºC pentru 20-30 de minute. Faci testul cu scobitoarea, dacă iese curată, prăjitura este gata.

Pentru cremă, pui smântâna într-o cratiță și o încălzești la foc mic, până începe să facă bule pe margini (nu o dai în clocot). Oprești focul, adaugi ciocolata rasă, apoi lași10 minute deoparte. Amesteci bine până obții o cremă fină și lucioasă. O torni peste prăjitură, nivelezi și lași să se răcească. O ornezi cu zmeură proaspătă și frunze de mentă.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*