Home / Copil /        Povestea ,,Tradiţii, basme şi eroi de la noi” continuă şi în luna aprilie!

       Povestea ,,Tradiţii, basme şi eroi de la noi” continuă şi în luna aprilie!

 

 Traditii_16_aprilie

MiniArtShow by Ioana Ginghina vă aşteaptă la a doua ediţie de ,,Tradiţii, basme şi eroi de la noi”, pe 16 aprilie, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român!

Dacă nu aţi reuşit să ajungeţi la evenimentul din 5 martie sau dacă v-a plăcut atât de mult încât vreţi să ne revedeţi, vă invităm cu drag începând cu ora 11:00 la Studioul Horia Bernea, de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român!

Deschidem evenimentul cu ,,Dănilă Prepeleac”, un spectacol special adaptat după celebra poveste, cu caracter moralizator, căci, urmând conceptul regizoral, de data aceasta, intrarea în lumea dracilor apare sub forma unui vis al personajului- Dănilă nu se îmbogăţeşte peste noapte, ci invaţă că totul se câştigă prin muncă şi onestitate. Ba mai mult, descoperim tradiţii şi obiceiuri vechi, aflăm cum se făcea negoţul la târg, limbajul vechi negustoresc, dansul caprei, al ursului, al dracilor şi multe altele, totul pe ritmuri populare, uşor adaptate vremurilor noastre.

Tot de la ora 11:00, în paralel cu spectacolul şi continuând până la ora 13:00, avem ateliere creative cu specific tradiţional. Înşirăm mărgele,învăţăm să coasem şi să brodăm motive tradiţional, să le pictăm sau chiar să le ţesem în cele mai vii şi frumoase culori, specifice diferitelor zone din România şi aflăm poveştile fiecăruia.

Completăm evenimentul cu o vizită gratuită în Muzeu, dar şi cu o sesiune de întrebări, autografe şi poze pentru şi cu actorii din distribuţia spectacolului ,,Dănilă Prepeleac”!

Vă aşteptăm cu drag! INTRAREA ESTE LIBERĂ (în limta locurilor disponibile)

 

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*