Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Fel principal / Portofele din vinete cu mozzarella

Portofele din vinete cu mozzarella

Ingrediente

2 vinete

3 roșii

1 ceapă

3 căței de usturoi

sare

2 linguri ulei de măsline

100 g mozzarella

2-3 frunze proaspete de busuioc

2 linguri pesmet

50 g parmezan

Mod de preparare

Speli vinetele, le usuci, le tai capetele, după care le tai, pe lung, felii subțiri de 0,5 cm grosime. Prăjești feliile de vinete pe un grill încins până se înmoaie puțin și se rumenesc.

Încingi uleiul de măsline, pui ceapa tocată mărunt și lași un minut. Adaugi roșiile și vinetele rămase tocate mărunt, usturoiul pisat și lași circa 10 minute. Condimentezi cu puțină sare, oprești focul și adaugi frunzele de busuioc tocate mărunt.

Așezi feliile de vinete în cruce, pui pe mijloc 2 linguri din compoziția de roșii, deasupra așezi o felie de mozzarella și înfășori, aducând capetele, pe rând, spre mijloc. Așezi portofelele pe o tavă cu hârtie de copt, cu partea pliată în jos. Le presari cu pesmet și parmezan ras și le introduci în cuptorul încins la 190°C timp de 30 de minute. Le poți servi cu ciabatta și sos de iaurt.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*