Home / Shopping / Diverse / Plante pentru memorie si concentrare. De ce creierul poate avea nevoie de ajutor

Plante pentru memorie si concentrare. De ce creierul poate avea nevoie de ajutor

In cazuri foarte rare, problemele de memorie sunt asociate cu afectiuni serioase ale creierului precum Alzheimer, de exemplu, sau atacurile cerebrale. In cele mai multe situatii, insa, problemele de concentrare si de memorare sunt cauzate de diversi factori ce tin de stilul de viata in general sau de alegerile tale intr-o anumita perioada a vietii. In conditii ideale, creierul functioneaza la capacitate maxima, iti furnizeaza informatiile necesare in timp optim si nu intampina blocaje. Sub presiunea stresului, insa, a emotiilor, a privarii de somn, creierul reactioneaza fie pentru a se proteja, pentru a trage un semnal de alarma sau ca raspuns la reactiile chimice din organism.

Cele mai comune cauze ale tulburarilor de memorie sunt:

Stresul

Conform unui studiu realizat in anul 2010 de catre un grup de cercetatori de la Universitatea din Iowa si publicat in Journal of Neuroscience, un nivel ridicat de cortizol – „hormonul stresului” afecteaza sinapsele din zona creierului ce se ocupa cu memoria de scurta durata. Cortizolul se leaga de receptorii din zonele dedicate invatarii si memoriei, iar in faza de amintire impiedica accesarea informatiilor stocate.

Oboseala cronica

Afecteaza functiile cognitive, scade capacitatea de concentrare, determina pierderi de memorie.

Privarea de somn

Privarea de somn intensifica stresul, starile de anxietate, de confuzie, cauzeaza stari schimbatoare si pierderi de memorie.

Fumatul, consumul excesiv de alcool

Consumul de alcool afecteaza memoria pe termen scurt, iar fumatul impiedica oxigenarea optima a creierului.

Inaintarea in varsta

Capacitatea de stocare a informatiilor noi si de accesare a celor vechi scade odata cu inaintarea in varsta.

Ajutor pentru creier cu ingrediente naturale

De ce ar avea nevoie creierul de sprijin? Pentru ca stilul de viata modern inseamna suprasolicitarea sa continua prin fortarea limitelor in conditii departe de cele ideale. Creierul are nevoie de ajutor pentru a contracara factorii de mediu nocivi, pentru o nutritie si o oxigenare optime, pentru refacere prin somn si odihna si combaterea efectelor nocive ale stresului.

Brahmi, aducatorul de intelepciune

Brahmi, Bacopa monnieri sau Isopul de apa, este o planta utilizata de mii de ani in medicina ayurvedica pentru imbunatatirea functiilor nervoase. Numit in ayurveda „aducatorul de intelepciune”, Brahmi creste capacitatea de invatare si de memorare, accelereaza procesarea informatiilor, dar are si actiune anxiolitica (de combatere a starilor de anxietate) si antidepresiva.

Brahma-manduki, hrana pentru creier

Brahma-manduki, in termeni stiintifici Centella asiatica, este cunoscuta in ayurveda drept „hrana pentru creier”, fiind consumata adesea de yoghini inainte de inceperea meditatiei. In India se considera ca elefantii au memoria exceptionala si sunt longevivi datorita consumului regulat de Centella asiatica. Brahma-manduki revitalizeaza sistemul nervos, previne fenomenele degenerative, imbunatateste atentia si capacitatea de concentrare, combate stresul oxidativ si depresia, imbunatateste circulatia capilara la nivel cerebral si asigura nutritia neuronala.

Mentat, formula din plante pentru memorie si concentrare

Atat Brahmi, cat si Brahma-manduki, fac parte din formula Mentat, tonic cerebral din plante de la Himalaya, alaturi de alte ingrediente active naturale cu efect benefic pentru sanatatea creierului, precum:

  • Ginsengul indian (Withania somnifera), planta cu actiune eficienta in sindromul de oboseala cronica si in bolile neurodegenerative (Alzheimer);
  • Valeriana indiana, planta cu efect usor sedativ si de combatere a iritabilitatii si anxietatii;
  • Jatamansi (Nordostachys jatamansi), planta ce creste nivelul de serotonina, norepinefrina, dopamina si taurina si reduce agitatia si insomnia.
  • Fasole catifelata (Mucuna pruriens), planta cu un continut bogat in alcaloizi si flavonoide, recomandata pentru efectele sale benefice in boala Parkinson.

Plantele din compozitia Mentat actioneaza sinergic asupra tuturor factorilor de impact pentru procesul de invatare: memorie, concentrare, odihna, controlul stresului, controlul emotiilor.

Datorita mecanismului complex de actiune, plantele din compozitia Mentat intervin eficient atat in deficientele de atentie, de memorie sau de concentrare, in combaterea efectelor asupra organismului cauzate de perioadele de surmenaj intelectual, dar si ca adjuvant in recuperarea post accident vascular sau in afectiuni precum ADHD, sindrom hiperkinetic, Parkinson, maladia Alzheimer, epilepsie.

Administrat conform recomandarilor, Mentat nu provoaca reactii adverse – agitatie, insomnie sau somnolenta etc.

Despre gama de suplimente alimentare Himalaya

Toate produsele Himalaya sunt supuse cercetarii timp de mai multi ani si fiecare planta medicinala utilizata este studiata si testata individual pentru eficacitate. Produsele fabricate de compania Himalaya Wellness reprezinta combinatii complexe de plante ce actioneaza sinergic pentru combaterea diverselor afectiuni, plante care sustin absorbtia substantelor active si plante care combat potentialele efecte negative, pentru formule mai rapide si mai sigure. Departamentul de Cercetare si Dezvoltare al companiei Himalaya este alcatuit din peste 200 de specialisti – medici, biochimisti, farmacisti, iar gama farmaceutica Himalaya este recunoscuta si recomandata in prezent de peste 300.000 de doctori si de specialisti din 90 de tari din intreaga lume.

Mentat este distribuit de compania Prisum International Trading, ce detine dreptul de distribuitor pe piata romaneasca a produselor fabricate de Himalaya Drug Company – India – suplimente alimentare si produse cosmetice (adulti si copii). Gama de produse Himalaya este acum disponibila in farmacii, plafare, magazine de profil, dar si pe magazinul online al Prisum International www.hboutique.ro.

Detalii sunt disponibile si pe www.facebook.com/HimalayaHerbalHealthcareRomania

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*