Plăcintă de pește

Ingrediente

PENTRU ALUAT: 200 g unt; 380 g făină; sare; 2 gălbenușuri. PENTRU UMPLUTURĂ: 1 morcov mare; 150 g broccoli; 400 g file de somon; 200 g file de crap; 200 ml smântână (12% grăsime); 1 ou; 1 lingură mărar tocat
Mod de preparare
Amesteci untul moale cu făina, un praf de sare și gălbenușurile. Frămânți un aluat neted. Dacă nu se leagă, pui o lingură cu apă. Îl dai la rece pentru o oră.

Cureți morcovul și îl pui la fiert. Îl lași până se înmoaie, adaugi broccoli desfăcut buchețele și mai lași 5 minute. Le scurgi și le lași să se răcească.

Speli fileurile de pește. Pui 2/3 din somon în blender. Mixezi până se sfărâmă, adaugi smântâna, oul și mixezi până obții o masă compactă. Răstorni compoziția într-un castron, adaugi carnea de crap și somon rămas tăiată bucăți. Pui mărarul,  legumele tocate, puțină sare și omogenizezi.
Întinzi 2/3 din aluat într-o foaie și îmbraci cu ea un vas dreptunghiular mic uns. Apeși aluatul pe margini, torni umplutura și acoperi cu o foaie făcută din aluatul rămas. Introduci vasul în cuptorul încins la 210°C timp de 20 minute. Când devine auriu, micșorezi temperatura la 140°C și mai coci 20 de minute.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*