Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Fel principal / Plăcintă de pește cu spanac

Plăcintă de pește cu spanac

Photoland profimedia-0102304802 mica

Ingrediente
1 lingură unt
½  ceapă
50 ml apă
100 ml smântână
1 căţel usturoi
100 ml lapte
500 g cartofi
ulei de măsline
300 g frunze de spanac proaspăt
300 g file proaspăt de şalău

1 praf de sare
Mod de preparare

Într-o crăticioară, pui ceapa tocată cu apa şi untul la fiert. Când se evaporă apa, adaugi smântâna şi laşi să fiarbă, la foc foarte mic, circa 5 minute.

Cureţi cartofii de coajă, îi speli bine, îi tai cubuleţe şi îi pui la fiert în apă cu foarte puţină sare. Când sunt bine pătrunşi, îi scurgi de apă şi îi mixezi cu laptele cald, în care ai pus usturoiul pisat, şi cu două linguri de ulei de măsline.

Opăreşti spanacul spălat bine în apă clocotită pentru cinci minute, după care îl scurgi. Într-un vas termorezistent uns cu puţin ulei de măsline aşezi fileurile de şalău rupte bucăţi, întinzi peste el spanacul tocat şi torni sosul de smântână uniform. Acoperi totul cu piureul de cartofi şi introduci vasul în cuptorul preîncălzit la180º C pentru 30-40 de minute.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*