Plăcintă de curcan cu piure - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Fel principal / Plăcintă de curcan cu piure

Plăcintă de curcan cu piure

Ingrediente

600 g carne tocată de curcan

1 kg cartofi noi

2 cepe potrivite

200 g morcovi

1 cățel usturoi

200 ml supă de pui

200 g roșii cubulețe la cutie

50 g cașcaval Koliba

sare

piper

1 linguriță oregano

100 g unt Koliba

3 linguri lapte

Mod de preparare

Mai întâi, speli cartofii, îi cureți de coajă, îi tai cuburi și îi pui la fiert în apă cu un praf de sare.

Între timp, topești o lingură de unt într-o tigaie mai adâncă, adaugi carnea tocată și o lași până își schimbă culoarea. Pui ceapa și usturoiul tocate mărunt, morcovii dați pe răzătoarea mică și lași 10 minute, amestecând din când în când. Adaugi supa, roșiile, sare, piper și oregano și lași să fiarbă acoperit, la foc mic, circa 20 de minute.

Scurgi cartofii de zeamă și îi pasezi, adaugi 3 linguri cu unt, laptele, puțină sare și piper, cașcavalul ras și omogenizezi. Ungi un vas termorezistent mai mic cu unt, pui pe fund amestecul de carne, iar deasupra întinzi piureul de cartofi.  Introduci vasul în cuptorul preîncălzit  la 200º C pentru 30 de minute. Lași plăcinta să se răcorească și o servești.

 

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*