Home / Bebelus / Retete / 7-12 luni / Plăcintă cu pui și piure de cartof dulce

Plăcintă cu pui și piure de cartof dulce

                                                                                     de la 10/11 luni

Ingrediente
200 g piept de pui tocat;

2 fire pătrunjel verde;

1 morcov mic;

1 cartof mare dulce;

2 gălbenușuri;

1 lingură parmezan ras;

1 linguriță unt;

1 lingură ulei de măsline;

100 ml supă de legume;

1 lingură fulgi de ovăz

Mod de preparare

Cureți cartoful, îl tai cubulețe și îl pui la fiert. Când este bine pătruns, îl scurgi de zeamă și îl pasezi. Adaugi gălbenușurile, o linguriță unt, parmezanul ras și omogenizezi compoziția.

Pui într-o tigaie supa de legume, uleiul și când dă în clocot adaugi morcovul curățat și dat pe răzătoarea mică. Pui și carnea de pui tocată, amesteci și lași să fiarbă circa 10 minute, la foc mic. Dai tigaia deoparte, adaugi pătrunjelul verde tocat și amesteci.

Pui compoziția de carne într-un vas de yena uns cu puțin unt sau ulei și deasupra întinzi piureul de cartof dulce. Presari fulgii de ovăz și introduci vasul în cuptorul preîncălzit pentru 20-30 de minute.

Foto: Photoland/Photocuisine

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*