Plăcintă cu dovlecei

shutterstock_104462306 buna

Ingrediente

3 căni dovlecel ras,
1 ceapă mare,
1 cană făină,

1 cană brânză de capră rasă,
5 ouă,
100 ml ulei,

5 linguri parmezan ras,
2 linguriţe busuioc toca,t

1 pliculeţ praf de copt,
sare
Mod de preparare

Pui dovlecelul ras şi stors într-un castron mai mare. Adaugi ouăle bătute foarte bine cu uleiul, ceapa tocată mărunt, brânza de capră rasă, busuiocul tocat şi 4 linguri cu parmezan ras. Omogenizezi compoziţia şi la final încorporezi făina cernută cu praful de copt. Sare pui numai dacă este nevoie, pentru că avem în compoziţie brânză.

Torni compoziţia într-un vas termorezistent uns şi tapetat, o nivelezi şi îl introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 45-50 de minute. Cu 10 minute înainte de a fi gata, scoţi plăcinta din cuptor şi presari restul de  parmezan.

Laşi plăcinta să se răcească 10-15 minute înainte să o tai şi să o serveşti.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*