Plăcintă cu cartofi noi

Ingrediente

300 g cartofi noi

50 ml smântână pentru gătit

sare

2 căței usturoi

100 g spanac proaspăt

50 g roșii uscate în ulei

300 g foietaj

1 ou

piper

1 linguriță cimbru uscat

80 g cașcaval

Mod de preparare

Speli cartofii foarte bine și îi fierbi în coajă până se înmoaie. Îi scurgi și îi lași să se răcorească, după care îi tai felii nu foarte subțiri.

Pui smântâna într-un bol, adaugi un praf de sare, usturoiul pisat, feliile de cartofi și amesteci ușor. Opărești spanacul curățat și spălat bine în apă clocotită și îl scurgi.

Tai 1/3 din aluatul foietaj și îl întinzi într-un dreptunghi subțire. Restul de aluat îl întinzi și îl tai în benzi de 1 cm lățime. Așezi dreptunghiul pe fundul unui vas termorezistent, ungi marginile cu ou bătut și așezi pe margini fâșiile, lipindu-le bine la colțuri.

Așezi deasupra feliile de cartofi, spanacul, roșiile uscate și condimentezi totul cu puțină sare, piper și cimbru. Presari cașcavalul ras, acoperi vasul cu staniol și îl introduci în cuptorul încins la 210°C timp de 10 minute. Scoți folia și mai lași 20 de minute, până aluatul devine auriu.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*