Pizza cu piept de pui

Pizza cu piept de pui

Ingrediente

Pentru aluat

500 ml făină

300 ml apă

30 ml ulei de măsline

25 g drojdie proaspătă

1 praf de sare

Pentru topping

½ piept de pui

1 ardei mic gras galben

3 linguri bulion de casă

2 linguri parmezan

2 linguri boabe de porumb

1 roșie mai mare

50 g măsline mai nesărate

2-3 frunze busuioc proaspăt

1 vârf de cuțit oregano uscat

Mod de preparare

Amesteci drojdia cu puțină apă caldă și o lingură de făină. Lași maiaua la dospit circa 20 de minute, după care adaugi restul de apă, un praf de sare, uleiul, făina și frămânți un aluat potrivit de tare. Il lași să crească, la loc cald, circa o oră.

Între timp, fierbi pieptul de pui sau îl frigi pe grill, după care îl tai fâșii. Ardeiul gras îl cureți de semințe și cotor și îl tai fâșii subțiri. Roșia o tai în două și după aceea felii subțiri.

Întinzi aluatul subțire și îl așezi într-o tavă de pizza. Îl ungi cu bulionul de casă, presari oregano și parmezanul și așezi pe toată suprafața fâșiile de piept de pui, de ardei și roșii. Presari boabele de porumb, pui măslinele și introduci pizza la cuptor pentru circa 20 de minute.

Scoti pizza din cuptor, presari busuiocul tocat și o servești.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*