Home / Bebelus / Alimentatie / PIUREURILE LUI BEBE- făcute acasă sau cumpărate?

PIUREURILE LUI BEBE- făcute acasă sau cumpărate?

shutterstock_148389446

Imediat ce pășim pe terenul ”minat” al diversificării, ne dorim să le oferim copiilor noștri cele mai sigure produse și atunci apar firesc întrebarea: le preparăm toate piureurile în casă sau le putem cumpăra și din supermarket?

Piureurile făcute în casă

Siguranța este cuvânul de ordine atunci când vorbim de alimentația copiilor, așa că atunci când începem să le oferim piureuri și supe, alegem pregătirea în casă. Această alegere înseamnă în primul rând faptul că putem controla calitatea ingredientelor, cantitatea lor și combinația. Dar hai să facem o trecere în revistă a punctelor forte și a celor slabe ale preparatelor în casă pentru bebeluși:

AVANTAJE

Ai control asupra ingredientelor din care pregătești piureurile.

Copilul tău profită de o mare varietate de gusturi și de texturi în alimentația lui.

Le poți pregăti și combina după placul puiului tău, evitând anumite alimente care știi că nu-i plac sau care-i pot provoca o alergie alimentară.

Poți să adaptezi textura piureului la gusturile bebelușului tău: unii preferă piureurile compacte și mai groase, pe când alții le mănâncă pe cele care au o textură mai fină și mai fluidă.

Dacă pregătești o cantitate mai mare de piure, poți să-l congelezi pentru câteva zile!

DEZAVANTAJE

Ai nevoi de timp pentru a cumpăra ingredientele și a pregăti mesele speciale ale bebelușului.

Îți trebuie un blender sau un robot special, adaptat hranei bebelușului care să le confere piureurilor acea textură fină.

Piureurile trebuie consumate imediat după preparare, în special cele de fructe și cele cu brânzică.

Există riscul ca prin fierbere, anumite piureuri preparate din rădăcinoase (morcovul, țelina, păstârnacul, sfecla) să conțină prea mulți nitrați.

Piureurile din supermarket

Piureurile gata preparate ne scutesc în primul rând de orele petrecute în bucătărie. Acesta este primul și unul din cele mai mare avantaje. Dar sunt ele sigure? Aceasta este întrebarea? Pediatrii europeni afirmă că această categorie de produse sunt extrem de controlate, mult mai mult decât alimentele care se găsesc de obicei în magazine și în piețe. De aceea, nu conțin conservanți, coloranți, edulcoranți sau arome artificiale. Iată, însă care sunt plusurile și minusurile acestor produse:

AVANTAJE

Reglementările actuale garantează o compoziție a ingredientelor sigură și adaptată vârstei bebelușului.

Consistența piureului este omogenă, fără bucățele sau fibre , de aceea este recomandată pentru debutul diversificării, când bebelușul reușește mai greu să mănânce din linguriță.

Sunt foarte practice când mergi la plimbare sau pleci în vacanță într-un loc nou.

Unele piureuri sunt îmbogățite cu vitamine și minerale, de aceea sunt recomandate copiilor care au anumite carențe alimentare.

DEZAVANTAJE

Uneori gustul real al anumitor ingrediente este mascat de adaosul de vitamine și minerale.

Texturile tuturor piureurilor sunt mereu identice, ceea ce face dificilă introducerea bucățelelor după vârsta de 8 luni.

Deoarece au o lungă conservare, de multe ori coloratura lor nu este prea apetisantă.

Uneori ingredientele din compoziție nu sunt adaptate copiilor care au teren alergic.

 

 

 

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*