Piure de dovlecel cu cușcuș - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Bebelus / Retete / 7-12 luni / Piure de dovlecel cu cușcuș

Piure de dovlecel cu cușcuș

de la 9 luni

Ingrediente 

1 dovlecel mediu;

4 linguri brânzică de vaci;

½ linguriță zeamă de lămâie;

4 linguri cușcuș;

4 linguri supă de pui sau de legume;

1 fir de pătrunjel verde

Mod de preparare

Speli dovlecelul, îl cureți de coajă și de semințe, îl pui într-o crăticioară, îl acoperi cu apă și îl fierbi 15 minute. Separat, într-un castronel, pui cușcușul și torni peste el supa clocotită. Acoperi castronelul și lași 15-20 de minute, după care, cu o furculiță, amesteci până se aerează și devine pufos.

Pui dovlecelul cu tot cu apă în blender și mixezi până obții un piure fin. Adaugi brânzica, zeama de lămâie și mixezi. La final, pui cușcușul, pătrunjelul tocat mărunt și amesteci ușor cu o lingură.

Foto: Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*