de la 9 luni
Ingrediente
1 dovlecel mediu;
4 linguri brânzică de vaci;
½ linguriță zeamă de lămâie;
4 linguri cușcuș;
4 linguri supă de pui sau de legume;
1 fir de pătrunjel verde
Mod de preparare
Speli dovlecelul, îl cureți de coajă și de semințe, îl pui într-o crăticioară, îl acoperi cu apă și îl fierbi 15 minute. Separat, într-un castronel, pui cușcușul și torni peste el supa clocotită. Acoperi castronelul și lași 15-20 de minute, după care, cu o furculiță, amesteci până se aerează și devine pufos.
Pui dovlecelul cu tot cu apă în blender și mixezi până obții un piure fin. Adaugi brânzica, zeama de lămâie și mixezi. La final, pui cușcușul, pătrunjelul tocat mărunt și amesteci ușor cu o lingură.
Foto: Profimedia