Ingrediente
5 cartofi noi potriviți
200 g file de păstrăv
1 fruct de avocado
100 ml lapte
3 lingurițe unt
sare
Mod de preparare
Speli cartofii foarte bine, îi cureți de coajă, îi tai cuburi, îi mai speli într-o apă și-i pui la fiert cu apă cât să-i acopere pentru 20 de minute, după care îi scurgi.
Separat, pui la fiert fileul de pește curățat bine de eventualele oase și lași 10 minute, după care îl scoți cu o paletă și îl lași să se scurgă.
Pasezi pulpa fructului de avocado și-o amesteci cu 1/4 din cantitatea de lapte și ¼ din cartofi pisați fin. Pui o linguriță de unt și un praf de sare și amesteci. Cartofii rămași îi pasezi bine, adaugi restul de lapte și unt, puțină sare și omogenizezi.
Așezi într-un castron mic o treime din piureul de cartofi, păstrăvăul pasat, încă o treime din piureul de cartofi, tot piureul de avocado și ce a mai rămas din piureul de cartofi. Lași să se răcorească, după care ăstorni totul pe o farfurie și decorezi cu câteva felii de roșii și frunze de pătrunjel.