Home / Copil / Peștișorul prietenos

Peștișorul prietenos

Ingrediente

400 g fileuri proaspete de păstrăv; 100 g brânză de vaci; 2 ouă; 6 linguri făină; 200 pesmet; 1 linguriţă maghiran proaspăt tocat; sare
Mod de preparare
1. Usuci fileurile de pește cu prosoape absorbante şi le pui într-un castron. Adaugi maghiranul tocat mărunt, trei linguri de făină, brânza de vaci, un ou şi un praf de sare. Amesteci totul foarte bine, iar dacă este prea subţire compoziţia mai adaugi puţin pesmet. 
2. Împarţi amestecul în patru, aşezi fiecare grămăjoară pe folie de staniol, le dai forma unor peşti şi le introduci la congelator ca să se întărească. Nu trebuie să îngheţe.
3. Treci cei 4 pestisori formati prin făina rămasă, prin oul bătut și apoi prin pesmet. Le așezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei de măsline și le introduci în cuptor pentru 30-40 de minute. Poți, de asemenea, sa si-i prajesti. Serveşti peştişorii alături de o garnitură de legume cu unt.
 Sfatul medicului
„Păstrăvul conține fosfor, un mineral necesar dezvoltării matricei osoase a copilului, împreună cu calciu, potasiu şi vitaminele din grupa B, substanțe esențiale în dezvoltarea sistemului nervos.“
Dr. Anamaria Iulian, medic nutriționist

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*