Home / Copil / Perișoare de pui cu sos dulce

Perișoare de pui cu sos dulce

Ingrediente

450 g piept de pui tocat; 1 praz mic; 100 g boabe de porumb din conservă; 1 ardei gras roşu; 2 ouă; sare;

Pentru sos: 150 ml supă de pui; 1 cartof dulce; 1 ardei gras roşu; 1 morcov; 1 lingură roșii tocate; 2 linguriţe amidon

Mod de preparare

  1. Scurgi porumbul şi tai prazul mărunt, le aşezi într-un castron şi adaugi peste ele carnea tocată, ouăle, ardeiul gras roşu tăiat cubuleţe şi un praf de sare. Amesteci bine şi formezi perişoare, pe care le fierbi în apă clocotită cu puţină sare pentru circa 25 de minute. Le scoţi cu o paletă şi le ţii la cald.
  2. Tai morcovul şi ardeiul curăţate şi spălate fideluţă şi le pui la fiert în supa de pui. Adaugi cartofii cubuleţe şi laşi să fiarbă până când totul s-a înmuiat. Pui roșiile tocate și amidonul dizolvat în puţină apă rece și mai fierbi câteva minute.
  3. Serveşti perişoarele calde, alături de sos şi o garnitură de orez.

Sfaturi pentru mami

Pentru a completa anumite mâncăruri sau sosuri, poți adăuga ierburi aromatice cu un parfum discret ca pătrunjelul, mărarul, cimbrul…

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*