Perișoare de pui cu orez

Chiftele de pui cu orez

Ingrediente

200 g piept de pui sau curcan

100 g orez fiert

½ de morcov

½ ceapă potrivită

1 cățel de usturoi

2 ouă

câteva fire de mărar

sare

Mod de preparare

Speli pieptul de pui, îl usuci cu prosoape absorbante, îl treci prin mașina de tocat și îl pui într-un castron.

Adaugi peste carnea de pui orezul fiert și răcit, ceapa dată pe răzătoarea mare, usturoiul pisat, morcovul dat pe răzătoarea mică, ouăle bătute, un praf de sare și mărarul tocat mărunt.

Omogenizezi bine compoziția și formezi din ea, cu mâna udă, biluțe potrivite ca mărime. Le așezi într-o tavă cu hârtie de copt și le introduci la cuptor pentru circa 30 de minute, la foc mic. Aceste perișoare le poți și fierbe în supă de pui. Le servești cu o garnitură de legume înăbușite sau cu un piure de legume.

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*