Home / Copil / Penne cu somon și broccoli

Penne cu somon și broccoli

Rețetă de Alexandra Băltățeanu

Ingrediente

200 g paste penne

200 g file de somon proaspăt

200 ml smântână pentru gătit

125 g mozzarella proaspătă (o bilă)

jumatate dintr-un  broccoli

sare

piper

2 linguri ulei de măsline

2 căței de usturoi

Mod de preparare

Fierbi pastele într-o oală mai mare cu apă clocotită și un praf generos de sare conform indicațiilor de pe ambalaj. Cât timp fierb pastele, tai buchețelele de broccoli fâșii, iar somonul îl tai cubulețe. Când pastele sunt al dente, adaugi broccoli tăiat și mai lași 2 minute.

Scurgi apa de la paste și broccoli, dar păstrezi 3-4 linguri. Amesteci pastele cu broccoli cu smântâna, cu usturoiul pisat, apa oprită de la paste și torni totul peste somonul din vas. Acoperi cu un strat de mozzarella și introduci vasul în cuptorul încins la 180ºC pentru 20 de minute.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*