Home / Copil / Penne cu curcan și parmezan

Penne cu curcan și parmezan

rețete de Alexandra Băltățeanu

Ingrediente

300 g paste penne

150 g piept de curcan

1 lingură pastă de ardei dulce

1 lingură pastă de roșii

1 linguriță busuioc uscat

2 căței usturoi

100 ml smântână dulce de gătit

100 g parmezan ras plus câteva fâșii pentru garnisit

1 lingură pătrunjel tocat mărunt

2-3 linguri ulei de măsline

sare

piper (chilli pentru adulți)

Mod de preparare

Fierbi pastele conform indicațiilor de pe ambalaj. Tai pieptul de curcan cubulețe și îl sotezi în uleiul încins împreună cu pasta de roșii și ardei, busuiocul, usturoiul dat pe răzătoare, sare și piper. Lași 2-3 minute, după care torni 250 ml de apă  și lași să fiarbă, la foc mediu, până când carnea este fiartă.

Adaugi peste curcan pastele fierte, 2-3 linguri din apa în care au fiert, smântâna și parmezanul. Oprești focul, amesteci foarte bine, condimentezi cu sare și piper (chilli pentru adulți), iar la final pui pătrunjelul. Le servești calde, cu fâșii de parmezan deasupra.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*