Home / Copil / Paste de casă cu carne de curcan

Paste de casă cu carne de curcan

rețetă de Alexandra Băltățeanu/de la 2 ani

Ingrediente

100 g făină

1 ou

200 g carne tocată de curcan

1 lingură pătrunjel tocat

2 căței de usturoi

1 fir ceapă verde tocat mărunt

1 crenguță cimbru proaspăt

1 lingură bulion de ardei

1 lingură pastă de roșii

2-3 linguri ulei de măsline

sare

piper

Mod de preparare

Amesteci carnea cu ceapa și usturoiul tocate mărunt și le sotezi în uleiul de măsline până carnea se albește. Adaugi 300 ml de apă și lași să fiarbă până lichidul scade la jumătate și carnea este fiartă. Adaugi bulionul de ardei și pasta de roșii și mai lași pe foc mic câteva minute.

Pentru paste, amesteci făina cu oul și un praf de sare. Frămânți până când obții un aluat elastic și fin la atingere. Îl lași să se odihnească 10 minute, după care întinzi o foaie foarte subțire, o rulezi și tai fâșii late de 1 cm. Le desfaci și le lași la uscat 15 minute.

Fierbi pastele în apă clocotită cu sare 2-3 minute și le adaugi peste amestecul de carne. Pui 1-2 linguri din zeama în care au fiert, condimentezi cu sare și piper, amesteci ușor și oprești focul. Le servești calde, cu câteva frunze de busuioc deasupra.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*