Paste cu pui și mentă

Ingrediente

1/2 piept de pui; 150 g mazăre proaspătă; 200 g paste fusilli; 2 linguri ulei de măsline; 2 căței de usturoi; 50 g parmezan; 4 frunze de mentă; sare; piper

Mod de preparare

Speli pieptul de pui bine și îl pui la fiert în apă clocotită cu un praf de sare până intră furculița ușor în el. Îl scoți, îl lași să se răcorească și îl tai bucățele.

Fierbi pastele conform indicațiilor de pe ambalaj și le scurgi.

Într-o tigaie, încingi uleiul, pui usturoiul pisat și îl lași câteva secunde. Adaugi mazărea, 100 ml de apă și lași să fiarbă înăbușit până când mazărea se înmoaie și scade lichidul. Condimentezi cu sare și piper, pui parmezanul ras, frunzele de mentă tocate, câteva linguri din zeama în care au fiert pastele și amesteci ușor. Adaugi pieptul de pui, pastele și amesteci. Așezi pastele pe un platou și le stropești cu puțin ulei de măsline.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*