Paste colorate cu legume

Ingrediente

2 linguri unt;

2 căței usturoi;

1 ½  lingură făină;

400 ml lapte degresat;
sare;

2 cești brânză Cheddar rasă;

400 g legume congelate amestecate (conopidă, ardei gras, morcov…);

3 cești paste mici și colorate
Mod de preparare
Mai întâi fierbi pastele conform indicațiilor de pe ambalaj, le clătești în apă rece și le scurgi. Topești untul într- cratiță mare, la foc mediu. Adaugi usturoiul tocat mărunt și lași un minut. Adaugi făina, amesteci și torni laptele treptat, amestecând continuu. Condimentezi cu puțină sare și lași să fiarbă câteva minute, amestecând constant.
Adaugi sosul și legumele decongelate peste paste și amesteci. Pui compoziția într-un vas termorezistent mediu uns și îl introduci în cuptorul încins pentru 15 minute. Scoți vasul, presari deasupra brânza Cheddar rămasă și îl dai din nou la cuptor până se rumenește frumos deasupra.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*