Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Pastă de ficăței de pui cu morcov

Pastă de ficăței de pui cu morcov

Pastă de ficăței de pui

Ingrediente

200 g ficăței proaspeți de pui

3 linguri unt

2 morcovi mici

1 ceapă potrivită

Mod de preparare

Mai întâi cureți morcovii, îi speli, îi tai bucăți și-i pui la fiert. Separat, așezi o crăticioară cu apă la fiert. Cureți ficățeii și îi speli în apă rece. Când apa clocotește, adaugi ficățeii și aduni spuma care se formează.

Pui ceapa tăiată solzișori peste ficăței și lași să fiarbă până când ficățeii sunt bine pătrunși. Îi scurgi și îi pui într-un vas de blender.

Adaugi în blender morcovul fiert, untul și mixezi până când devine o pastă. Dacă este prea groasă pasta, poți adăuga puțină apă plată.

Această pastă de ficat se păstrează la frigider cel mult 48 de ore, într-un recipient sterilizat și închis ermetic.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*