Pască cu fructe

 

Ingrediente

PENTRU ALUAT:

400 g făină;

1 vârf de cuțit praf de copt;

100 g zahăr pudră;

200 g unt;

2 ouă;

1 linguriță rasă coajă de lămâie.

PENTRU UMPLUTURĂ:

500 g brânză de vaci;

3 ouă;

120 g zahăr pudră;

250 g smântână;

1 compot de caise (360 g);

1 fiolă esență de vanilie;

1 ou pentru uns
Mod de preparare
Pentru aluat, cerni făina cu praful de copt și zahărul pudră, adaugi untul tăiat cuburi, ouăle și coaja de lămâie. Frămânți un aluat omogen și îl lași la rece 30 de minute.

Păstrezi1/4 din aluat, iar restul îl întinzi într-o foaie și îmbraci cu el o formă rotundă de tartă unsă în prealabil cu puțin unt. Tai marginile și înțepi aluatul cu furculița din loc în loc. Îl introduci în cuptorul preîncălzit la 170° pentru 10 minute.
Amesteci  brânza de vaci cu ouăle bătute, zahărul pudră, esența de vanilie și smântâna. Umpli blatul cu cremă și așezi deasupra jumătăți de caise. Din aluatul rămas formezi două suluri subțiri, le împletești și le așezi pe margine (ca în imagine). Ungi aluatul cu ou bătut și introduci pasca în cuptor pentru 30-40 de minute, la foc mic. O lași să se răcească foarte bine, o scoți din formă și o servești.

La această pască poți pune în compoziția de brânză stafide sau alte fructe uscate.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*