Home / Copil / Papricaș cu pui și găluște de mei

Papricaș cu pui și găluște de mei

Ingrediente

800 g piept de pui

1 ceapă mare

2 linguri unt sau untură

2 linguri rase boia dulce

300 ml supă de pui

1 vârf cuțit cu nucșoară

3 linguri zeamă de lămâie

250 ml smântână (12% grăsime)

2 linguri făină

sare

PENTRU GĂLUȘTE:

150 g mei decorticat

3 gălbenușuri

80 g făină

sare

Mod de preparare

Speli pieptul de pui și îl tai cuburi. Topești untura sau untul într-o tigaie mai adâncă, pui ceapa tocată mărunt, cubulețele de pui și lași până se rumenește carnea. Presari totul cu boiaua dulce, nucșoara și amesteci. Torni supa, zeama de lămâie, acoperi cu capac și lași să fiarbă acoperit, la foc mic, până carnea se pătrunde. Dacă scade supa prea mult, mai pui puțină apă. În cele din urmă, adaugi în tigaie smântâna amestecată cu făina, amesteci și mai fierbi câteva minute. Condimentezi cu puțină sare.

Fierbi meiul în 300 ml de apă până se înmoaie, după care îl lași să se răcească. Adaugi gălbenușurile, făina, un praf de sare și omogenizezi. Formezi  găluște mai mici sau mari, după preferință, pe care le fierbi în apă clocotită cu sare 10 minute. Le servești alături de puiul cu sos.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*