Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Pandișpan cu brânză de vaci

Pandișpan cu brânză de vaci

Pandispan cu branza de vaci

Ingrediente

4 ouă

100 g zahăr brun

1 pliculeț praf de copt

4 linguri ulei

1 cană făină

1 lingură smântână

500 g brânză de vaci

1 praf de sare

1 linguriță esență de portocală

Mod de preparare

Mai întâi, bați albușurile spumă tare cu un praf de sare, adaugi zahărul și bați până se topește. Adaugi treptat gălbenușurile bătute cu uleiul și mixezi bine. Pui făina cernută cu praful de copt și amesteci ușor, de jos în sus.

Pui în aluat brânza de vaci scursă bine de zer și amestecată cu smântâna, esența și amesteci ușor. Torni aluatul într-o tavă de 20×24 cm îmbrăcată cu hârtie de copt și o introduci în cuptorul preîncălzit până se rumenește ușor deasupra și trece proba scobitorii.

O lași să se răcorească, o tai bucăți și o servești. Este foarte bună călduță, dar și rece.

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*