Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Prăjitură cu brânză de vaci

Prăjitură cu brânză de vaci

Pandispan cu branza de vaci

Ingrediente

4 ouă

100 g zahăr brun

1 pliculeț praf de copt

100 g unt topit

1 cană făină

1 lingură smântână

500 g brânză de vaci

1 praf de sare

1 linguriță esență de portocală

Mod de preparare

Mai întâi, bați albușurile spumă tare cu un praf de sare, adaugi jumătate din zahăr și bați până se topește. Amesteci brânza de vaci scursă bine de zer cu smântâna, gălbenușurile, zahărul rămas, untul topit și esența. Pui făina cernută cu praful de copt și amesteci până se omogenizează. Pui jumătate din albușurile bătute spumă și amesteci ușor cu o spatulă, de jos în sus până se încorporează albușurile. Pui și restul albușurilor și procedezi la fel.

Torni aluatul într-o tavă de 20×24 cm îmbrăcată cu hârtie de copt și o introduci în cuptorul preîncălzit până se rumenește ușor deasupra și trece proba scobitorii. Lași prăjitura să se răcească bine, după care o tai.

 

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*