Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Pâine-aperitiv cu smochine

Pâine-aperitiv cu smochine

 

150 g smochine uscate
120 g unt
3 ouă
300 g făină

100 ml supă de legume
1 pliculeţ drojdie uscată
sare
1 linguriță busuioc uscat
150 g şuncă de curcan
Mod de preparare
Tai codiţele la smochine şi le tai cuburi împreună cu şunca de curcan. Pui într-un castron mai mare untul moale, ouăle şi mixezi până devin spumă. Adaugi treptat supa de legume, făina amestecată cu drojdia, busuiocul uscat şi sare, după gust. Omogenizezi aluatul, adaugi smochinele şi şunca tăiate şi amesteci bine.

Torni aluatul într-o formă de cozonac unsă şi tapetată şi laşi să crească, la loc cald, circa o oră, după care o introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mic, până se rumeneşte frumos deasupra, circa 50 de minute.

Foto> Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*