Home / Copil / Orez cu sparanghel

Orez cu sparanghel

Ingrediente
1 lingură unt; 250 g sparanghel; 1 bucată praz mic; sare; 150 g orez; 450 ml supă de pui; 50 g parmezan

Mod de preparare

Tai partea lemnoasă la sparanghel și îl speli. Pui apă la fiert cu puțină sare. Când clocotește, scufunzi sparanghelul și îl lași 2 minute, după care îl scoți în apă cu gheață pentru a opri fierberea și pentru a păstra culoarea vie.

Topești untul în tigaie, pui prazul tocat mărunt  și lași 5 minute. Adaugi orezul, puțină supă și lași să fiarbă, la foc mic, până orezul absoarbe lichidul. Adaugi din nou supă și procedezi la fel până termini supa, amestecând constant. Condimentezi cu puțină sare.

Când orezul este fiert pui parmezanul, amesteci și mai lași un minut pe foc. Oprești focul, pui sparanghelul (o parte din el îl tai bucățele) și amesteci ușor.

Poftă bună!

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*