Orez cu roșii și busuioc

Ingrediente

1/4 cană orez;

1 ½ cu apă;

1/2 ceapă;

2 roșiei coapte potrivite;

2 lingurițe ulei de măsline;

2 frunze mici de busuioc verde

Mod de preparare

Cureți ceapa, o speli, o dai pe răzătoarea mare și o pui într-o crăticioară împreună cu uleiul și puțină apă. O lași pe foc mic un minut, după care adaugi orezul spălat în mai multe ape și amesteci. Torni o parte din apa fierbinte, amestecând din când în când. Când apa este absorbită de orez mai adaugi puțină apă și tot așa până când orezul este ¾ fiert și termini apa.

Cureți roșiile de coajă și de semințe, le tai cubulețe și le pui peste orez. Amesteci și mai lași pe foc mic maximum 5 minute. Oprești focul, pui busuiocul tocat mărunt, amesteci, acoperi cu un capac și lași să se răcorească. În locul busuiocului poți folosi pătrunjel verde tocat.

Daca cel mic are voie parmezan, in momentul in care ii dai sa manance presari orezul cu o linguriță de parmezan.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*