Orez cu praz

Orez cu praz

Ingrediente

1 praz potrivit ca mărime
1/2 ceapă
1 morcov mai mare
100 g orez
2 linguri ulei de măsline
400 ml apă
sare

2-3 fire pătrunjel verde
Mod de preparare

Mai întâi cureți prazul, morcovul și ceapa și le speli bine. Pui uleiul într-o crăticioară mai mare, adaugi ceapa tocată mărunt, prazul tăiat bucăți, morcovul tăiat cuburi sau rondele și apa.

Adaugi un praf de sare și lași să fiarbă 10 minute. Pui orezul bine spălat și scurs, acoperi cu un capac și lași să fiarbă, la foc mic, până când orezul este fiert. Oprești focul și mai lași 15 minute înainte să-l servești, presărat cu pătrunjel verde tocat mărunt.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*