Home / Copil / Orez aromat cu legume

Orez aromat cu legume

Ingrediente
4 linguri fulgi de migdale; 1 vârf de cuțit nucșoară măcinată; 4 cuișoare; 4 căței usturoi; 1 vârf de cuțit scorțișoară; 2 frunze de dafin; 2 linguri ulei de măsline; 1 ceapă; 2 morcovi noi; 300 g mazăre verde; 300 g orez Basmati; 1 vârf de cuțit turmeric; 600 ml supă de legume; sare; piper; 100 g frunze de spanac verde

Mod de preparare

Amesteci fulgii de migdale cu nucșoara, cuișoarele, scorțișoara și frunzele de dafin. Încingi uleiul într-o cratiță, pui amestecul și lași un minut. Adaugi ceapa și usturoiul tocate mărunt, morcovii curățați și tăiați cuburi, mazărea, orezul spălat și turmericul. Amesteci și pui supa. Lași să fiarbă 5 minute, condimentezi cu sare și piper, după gust, și mai lași 5 minute. Pui frunzele de spanac tocate și mai lași să fiarbă, la foc mic, alte 15 minute. Oprești focul, acoperi cu un capac pentru 10-15 minute

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*