Nuggets din curcan

Ingrediente

600 g piept de curcan; sare; piper; 2 ouă; 3 linguri făină; 150 g alune

Mod de preparare

1. Speli carnea, o usuci cu prosoape și o tai felii mai mici. Le baţi ușor cu ciocanul de şniţele şi le condimentezi cu puţină sare şi piper.
2. Baţi ouăle bine, adaugi făina şi un praf de sare şi omogenizezi bine. Arahidele le toci foarte mărunt.

3.  Scufunzi feliile de carne în aluat, le acoperi cu alune tocate şi le aşezi într-o tavă cu hârtie de copt. Le introduci în cuptorul preîncălzit pentru 30-40 de minute. Poţi să le şi prăjești ușor în ulei fierbinte. Le serveşti micuţilor cu fasole verde sotată, cartofi natur sau salată de legume.

 Sfat pentru mami

Carnea albă, de curcan sau de pui, și cea roșie, de vită, ar trebui incluse zilnic în meniul copilului tău, dar nu ar trebui să depășească 60 g, porția zilnică recomandată de medicii pediatri.

 Sfatul medicului

„Arahidele se dau copiilor după vârsta de trei ani, ele având un mare potențial alergen. Apoi, sunt o sursă prețioasă de minerale și de alți nutrienți care  contribuie la o alimentație complexă.“

Dr. Anamaria Iulian, medic nutriţionist, tel: 0726.116.191

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*