Home / Fără categorie / Noua gamă de îngrijire pentru dermatita atopică

Noua gamă de îngrijire pentru dermatita atopică

LipikarBaumeAPinnovation-Itexte Dermatita atopică este a doua cea mai întâlnită cauză pentru care oamenii vin la dermatolog. Microbiomul pielii este considerat de către specialişti ca fiind co-responsabil pentru dermatita atopică şi alterarea barierei pielii, fiind studiat de laboratoarele La Roche Posay de 15 ani în încercarea de a-l înţelege şi de a crea produse şi tratamente adecvate pentru piele.

Câtă vreme microbiomul este dezechilibrat, uscăciunea, iritațiile și mâncărimile apar în mod repetat. Microbiomul reprezintă totalitatea microorganismelor care trăiesc în corpul nostru (bacterii, virusuri, fungi). Numeroşi factori îl influenţează: PH-ul, temperatura, umiditatea, salinitatea, concentraţia de sebum, locuinţa, profesia, hainele, administrarea de antibiotice, produsele de igiena folosite, cosmeticele.

Studiind efectele Lipikar Balm AP+ asupra microbiomului, La Roche Posay a arătat că bariera naturală a pielii a fost reconstruită în urma tratamentului. De asemenea, echilibrul pielii s-a păstrat şi în timpul perioadelor de remisie, iar frecvenţa puseurilor de atopie s-a redus considerabil. Microbiomul celor cu eczema atopică s-a schimbat în mod semnificativ după cele 3 luni de tratament, devenind mult mai asemănător cu acela al pielii sănătoase.

Dermatita atopică în cifre:

  • 1 din 10 copii este afectat de atopie în peste 100 de țări din întreaga lume
  • 50 milioane de persoane din Europa sunt afectate de atopie
  • 58% dintre copiii care suferă de atopie au probleme cu somnul
  • 73% dintre părinți sunt de părere că atopia copiilor lor afectează relațiile familiale
  • 85% dintre părinți sunt de părere că atopia copiilor lor le afectează starea emoțională.

Câteva cifre despre microbiom:

  • Corpul uman are în medie 1013 celule şi de 10 ori mai multe microorganisme, aproximativ 100 000 miliarde, cântărind peste 1,5 kg /persoană.
  • Pe fiecare cm2 al pielii noastre trăiesc aproximativ 1 milion de bacterii
  • Până acum au fost identificate peste 500 de specii de bacterii care trăiesc pe pielea sănătoasă, cu un potenţial de peste 2 milioane de gene

 

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*