Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Negresă cu sfeclă roşie

Negresă cu sfeclă roşie

peste 3 ani

Ingrediente

350 ml lapte

100 g zahăr

50 ml ulei

200 g sfeclă roşie

2 linguri cacao

1 ½ cană făină de quinoa sau integrală

1 pliculeţ praf de copt

1 linguriţă esenţă de rom

Pentru cremă

250 g ciocolată de menaj

250 g frişcă lichidă

Mod de preparare

Mai întâi, cureţi sfecla de coajă, o speli, o usuci şi o dai pe răzătoarea mică. Pui într-un castron mai mare laptele, zahărul, uleiul şi cacaua. Amesteci bine cu un tel, după care adaugi făina cernută cu praful de copt, esenţa şi omogenizezi. Pui sfecla roşie şi amesteci.

Torni aluatul într-o formă de tort de 28 cm unsă şi tapetată şi o introduci în cuptorul încins la 180º C  pentru 45-50 de minute. Laşi să se răcească în formă.

Pui frişca lichidă într-o crăticioară, adaugi ciocolata rasă, o pui pe foc şi laşi să se topească ciocolata, dar fără să clocotească. O dai la rece pentru cel puţin două ore, după care o mixezi până devine o cremă spumoasă. Îmbraci Negresa cu cremă şi o dai la rece. Poţi servi prăjitura şi fără cremă, este la fel de bună.

 

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*