Negresă cu nucă

 

Ingrediente
Pentru aluat
4 ouă
200 g zahăr pudră
200 g unt

200 g făină
1/2 pacheţel praf de copt
30 g cacao
50 g miez de nucă măcinat
Pentru glazură
125 g unt
100 g ciocolată simplă
70 g cacao
100 g drajeuri colorate pentru decor

Mod de preparare

  1. Baţi albușurile spumă tare cu două linguri de zahăr, iar gălbenuşurile le mixezi cu untul moale şi restul de zahăr până îşi dublează volumul. Încorporezi uşor albuşurile în gălbenuşuri, adaugi făina cernută cu praful de copt şi cacaua, miezul de nucă măcinat şi amesteci uşor, de jos în sus, cu o lingură de lemn.
  2. Torni aluatul într-o formă dreptunghiulară de 24×28 cm unsă şi tapetată, nivelezi şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru 35-40 de minute, la foc mic. O laşi să se răcească în formă.
  3. Pentru glazură, într-o crăticioară, topeşti untul la foc mic, adaugi ciocolata rasă şi pudra de cacao. Amesteci continuu până devine o glazură netedă. O laşi să se răcorească, după care o întinzi peste negresă. O dai la rece ca să se întărească, o tai pătrăţele, pe care le decorezi cu drajeuri colorate.

Foto> Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*