Home / Copil / Ne educăm copiii ca acum 100 de ani?

Ne educăm copiii ca acum 100 de ani?

????????????????????????????????????????????????????????????????

 

Copiii românilor încă sunt educaţi ca în urmă cu 100 de ani. Mai mult de două treimi dintre români preferă să aibă un copil ascultător decât unul indepedent. Iar 63% sunt convinşi că opinia părinţilor este suverană în faţa copiilor. Dacă adăugăm absenţa aşa-numitului timp de calitate petrecut de părinţi alături de cei mici şi lipsa de comunicare, înţelegem de ce mulţi copii cresc cu lacune majore de educaţie. Totul este cuprins într-un studiu al UNICEF.

Suntem adepții pedepselor

Majoritatea părinţilor spun că înţeleg nevoia de comunicare şi de interacţiune a copiilor. Cu toate astea, 68 la sută din ei consideră că este mai important să aibă un copil care să nu le iasă din cuvânt, decât unul care să se poată descurca singur. În plus, un sfert din părinţi se ceartă în prezenţa copiilor. O altă problemă este că o treime din adulţi sunt adepţii pedepselor. Inclusiv cele fizice.

Copiii săraci, cei mai afectați

63 la sută dintre părinţi sunt convinşi şi că ei au mereu dreptate. Cei mai afectaţi de lipsa de atenţie şi răbdare a părinţilor sunt copiii familiilor sărace. De multe ori nici nu ajung la grădiniţă şi ratează astfel şansa educaţiei elementare care să îi ajute apoi la şcoală şi în societate. Studiul UNICEF a fost făcut pe un eşantion format din 1.420 de părinţi şi persoane care se ocupă de îngrijirea copiilor, care aveau la momentul culegerii datelor cel puţin un copil cu vârste între 0 şi şase ani.

Regulile părinţilor români

25% – se ceartă în faţa copilului

68% – vor copil ascultător, nu independent

63% – cred că doar ei au dreptate

30% – aplică pedepse copilului

SURSA: www.digi24.ro

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*