Home / Copil / Musaca de curcan cu spanac

Musaca de curcan cu spanac

rețetă de Alexandra Băltățeanu/de la 2 ani

Ingrediente

200 g pulpă de curcan

150 g piept de curcan

150 g spanac

1 morcov mic

1 dovlecel sau zucchini

2 fire ceapă verde

3 căței de usturoi

1 linguriță cimbru uscat

½ linguriță curcuma

½ legătură pătrunjel tocat

½ legătură mărar tocat

sare

piper

3-4 linguri ulei de măsline

200 ml suc de roșii

5 cartofi mari

100 g cașcaval ras

20 g unt

Mod de preparare

Toci carnea împreună cu ceapa și usturoiul, apoi adaugi morcovul și dovlecelul date pe răzătoare, spanacul, mărarul și pătrunjelul tocate mărunt și mirodeniile. Încingi uleiul de măsline într-o tigaie încăpătoare, pui amestecul de legume și carne și sotezi până începe să se rumenească. Adaugi 200 ml de apă, lași să 10 minute, după care pui sucul de roșii și mai lași 10 minute.

Între timp, cureți cartofii, îi toci cubulețe și îi fierbi până sunt bine pătrunși. Scurgi apa (dar o păstrezi) și îi pasezi împreună cu untul și puțină apă în care au fiert până obții un piure fin.

Pui carnea și legumele într-un vas termorezistent uns cu unt. Amesteci piureul cu cașcavalul ras și îl întinzi deasupra amestecului de carne. O introduci în cuptorul încins la 180ºC pentru 30 de minute, până când piureul începe să se rumenească ușor deasupra.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*