Home / Shopping / Copil / “Momente împreună” de Sărbători

“Momente împreună” de Sărbători

 

 

  • Vânzările de dulciuri se triplează în decembrie: perioada Crăciunului generează un consum de peste 7,4 milioane de kilograme de dulciuri în România
  • ”Momente Împreună” de Sărbători: Dr Gerard lansează trei produse de Crăciun, cu savoarea Sărbătorilor de iarnă
  • Producătorul polonez de biscuiți, napolitane și crackers anunță vânzări de peste 4 mil de euro și 2.000 tone de produse vândute în România în 2016

Tendințele de consum arată că în ultima lună a anului vânzările de dulciuri în România se triplează, acest trend fiind puternic susținut și de lansarea produselor sezoniere. Date de piață furnizate  de Retail Zoom arată că luna decembrie a anului trecut a însemnat în retailul modern autohton vânzări de dulciuri de peste 43 milioane euro și  7,4 milioane kilograme de produse, din care biscuiții  au ocupat prima poziție în volum, cu o cotă de 24,3% și a doua poziție ca valoare, cu 16,4%. Napolitanele au reprezentat 7,1% din valoare și 10,3% volum.  Cele mai mari creșteri, între 158% și 520% față de luna noiembrie, au fost înregistrate la praline, figurinele de ciocolată și produsele sezoniere.

“În România, cele mai căutate arome pentru sărbătorile de iarnă sunt cele de măr copt, alături de combinația măr și scorțișoară. Aroma de cuișoare și citrice este de asemenea printre favorite”, declară Otilia Stanciu, Country Manager Dr Gerard România. În întâmpinarea cererii de pe piața românească, producătorul a lansat în acest sezon trei noi produse pregătite special pentru sărbătorile de iarnă și gândite pentru “Momentele Împreună” petrecute alături de cei dragi în preajma Crăciunului. Acestea sunt: fursecurile crocante cu aromă de portocală și cuișoare (sub formă unor decorațiuni vesele pentru a împodobi “gustos” bradul de Crăciun), rulourile crocante umplute cu glazură delicată de măr copt și turta dulce delicioasă cu mere și scorțișoară.

Un român consumă în medie peste 2,1 kg de biscuiți pe an

Tendința scăderii gramajelor biscuiților și prăjiturelelor de la gramajele de tip “family” la cele de tip “on the go” se manifestă atât pe piețele europene cât și în țara noastră. În România, peste 40% dintre consumatori preferă o gustare dulce între mese, napolitanele și biscuiții fiind principalele alegeri. În categoria gustărilor de peste zi, cel mai popular este biscuitele sandwich ambalat în pachete pentru consum individual (între 30-50 g/ pachet).  În ceea ce privește preferința pentru un anume tip de biscuite, dintr-un total de peste 2,1 kg de biscuiți consumați într-un an de fiecare român – în creștere cu peste 70% față de acum 10 ani, dar încă mult sub media est europeană

de 3,5 kg/locuitor – în România cei mai apreciați rămân biscuiții simpli și petit beurre (peste 40%) dar și biscuiții sandwich (peste 46%).

Dr Gerard România – 2.000 de tone de produse vândute în primul an de activitate

Dr Gerard România activează în trei categorii de produse: biscuiți dulci, napolitane și biscuiți crackers. Încă de la intrarea pe piața românească, în octombrie 2015, compania a reușit să convingă  în egală măsură consumatorii și partenerii de afaceri de calitatea și gustul delicios al produselor sale. Cele mai solicitate produse din portofoliul Dr Gerard în 2016 sunt: biscuiții dublu sandwich comercializați sub brandul Magic, wafer rolls-urile și napolitana cu cremă de ciocolată Dr Gerard, biscuiții cu ciocolată Passion și Choco Cool, cei de tip breakfast vit’AM și biscuiții cu adaos de vitamine Scooby Doo.

”Intrarea pe piața din România  s-a produs cu sortimente din toate cele trei categorii în retailul tradițional după care, în scurt timp, au urmat primele rețele de retail modern: Mega Image, Carrefour și Auchan. De curând și rețeaua de magazine C&C Selgros a început parteneriatul cu Dr Gerard. Estimăm pentru 2016 o cifră de afaceri  în România de peste 4 milioane de euro, aferentă unui volum de aproximativ 2.000 de tone de produse”, declară Jarosław Zawadzki, General Manager Dr Gerard Group.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*