Minitarte cu prune

Ingrediente

Pentru aluat

200 g făină

50 g zahăr pudră

140 g unt

1 ou

Pentru umplutură

300 g prune

1 plic jeleu pentru tort

frișcă pentru servit

Mod de preparare

Cerni făina cu zahărul pudră, adaugi untul rece tăiat cuburi, oul și frămânți un aluat neted. Îl învelești în folie și îl lași în frigider 30 de minute.

Împarți alutul în șase bucăți, le întinzi și îmbraci șase forme mici de brioșe unse și tapetate. Înțepi aluatul cu furculița și le introduci în cuptorul încins la 180°C timp de 15 minute. Le lași să se răcorească, le scoți din forme și le lași să se răcească.

Speli prunele, le scoți sâmburii și le tai sferturi. Le așezi într-un vas termorezistent și le introduci în cuptor pentru 5 minute. Așezi prunele în tarte și deasupra torni jeleul preparat conform indicațiilor de pe ambalaj. Le introduci la frigider până se întărește jeleul și le servești cu frișcă.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*