Minitarte cu dovlecei

Minitarte cu dovlecei

Ingrediente

Pentru aluat

200 g făină
1/2 linguriţă praf de copt
100 g unt
1 ou mic
2 lingură apă
1 praf de sare
Pentru umplutură

2 dovlecei
2 căţei usturoi
2 linguri ulei
câteva frunze de cimbru
250 g brânză de vaci
100 g brânză de capră

3 ouă
80 ml iaurt mai gras
80 ml ​​lapte
unt pentru uns formele
Mod de preparare

Cerni făina într-un castron cu praful de copt, adaugi untul tăiat cuburi, oul, apa și sarea. Frămânţi un aluat neted, îl înveleşti în folie și-l laşi dai la frigider o oră.

Tai dovleceii în felii şi le pui într-o tigaie cu 2 linguri de ulei. Adaugi usturoiul tocat mărunt, frunzele de cimbru şi laşi 2-3 minute, după care dai să se răcească.
Amesteci brânza de vaci cu brânza de capră rasă, adaugi ouăle, iaurtul, laptele şi omogenizezi.

Întinzi din aluat o foaie groasă de 2 mm şi tai din ea 4 cercuri de 12 cm în diametru, cu care îmbraci 4 forme de minitarte unse cu unt.

Înţepi aluatul din forme cu furculiţa, împarţi dovleceii şi torni în fiecare compoziţia de brânză.
Introduci formele în cuptorul preîncălzit la 210° C. Când tartele încep să se rumenească, reduci temperatura la 175° C și le laşi până se rumenesc frumos.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*