Minitarte cu brânză – rețetă de Horia Vîrlan - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Minitarte cu brânză – rețetă de Horia Vîrlan

Minitarte cu brânză – rețetă de Horia Vîrlan

SONY DSC

Ingrediente

250 g biscuiţi simpli

130 g unt moale

250 g brânză de vaci

50 g smântână fermentată sau dulce

1 ou şi 1 gălbenuş

100 g zahăr tos

½ linguriţă cacao

coaja de la 1 portocală tăiată fâşii

1 linguriţă coajă de portocală rasă

1 linguriţă coajă de lămâie rasă

75 g fructe uscate

15 g stafide albe

1 esenţă de rom

1 linguriţă ulei de floarea-soarelui

1 plic zahăr vanilat

Mod de preparare

Mai întâi, macini biscuiţii, îi pui într-un bol şi îi amesteci cu o lingură de zahăr, cacaua şi untul moale până obţii un aluat dens. Pui pentru o oră la înmuiat în apă călduţă cu esenţa de rom fructele uscate şi stafidele, după care le scurgi bine şi le toci mărunt.

Opăreşti fâşiile de portocale în două ape, apoi încălzeşti o craticioară şi adaugi 25 g de zahăr şi fâşiile de portocale opărite. Scuturi crăticioara de 5-6 ori, opreşti focul şi scoţi fâşiile de portocală pe o foaie de copt.

Încingi cuptorul la 180° C, ungi cu ulei nişte forme de minitarte cu diametrul de 8-10 cm şi le tapetezi cu compoziţia de biscuiţi, formând o bază cu grosimea de 1 cm.

Amesteci bine ingredientele rămase, umpli formele cu amestecul obţinut, după care le introduci în cuptor pentru 25 de minute. Le laşi să se răcorească, le scoţi din forme şi le ornezi cu fâşiile de portocale zaharisite.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*