Home / Copil / Minipăscuțe aromate

Minipăscuțe aromate

Ingrediente

Pentru aluat

600 g făină de cozonac Raftul bunicii

150 g zahăr

300 ml lapte

40 g drojdie proaspătă

4 gălbenușuri

50 g unt

1 linguriță esență de vanilie

coaja rasă de la o lămâie

un praf de sare

PENTRU UMPLUTURĂ:
300 g brânză de vaci cremoasă
2 ouă
2 linguri cu vârf de griș
un praf de sare

4 linguri zahăr
1 linguriță esență de vanilie

2 linguri smântână
50 g stafide
Mod de preparare

Pentru maia, amesteci drojdia cu o lingură de zahăr, 100 ml de lapte cald și 5 linguri de făină. Lași să crească, la loc cald, până își dublează volumul. Dizolvi zahărul în laptele cald, adaugi gălbenușurile, aromele, maiaua, un praf de sare și amesteci. Pui totul în făina cernută și frămânți aluatul circa 15 minute. Adaugi treptat untul topit și frămânți până se încorporează și aluatul se desprinde de pe pereții vasului. Îl acoperi și îl lași să crească o oră și jumătate.

Amesteci brânza cu grișul, zahărul, esența de vanilie, smântâna, ouăle și un praf de sare. Împarți aluatul în 10 bucăți, le dai forma rotundă și le așezi pe o tavă unsă cu ulei. Formezi cu degetele în mijlocul lor un “cuib”, le umpli cu brânză și așezi deasupra stafide. Le lași să mai crească 10 minute și le introduci în cuptorul încins la 175ºC pentru 30 de minute.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*