Mingiuţe de brânză

Mingiuțe de brânză cu cireșe

Ingrediente

300 g brânză de vaci

3 linguri griş fiert răcit

2 linguri zahăr pudră

1 linguriţă esenţă de vanilie

200 g cireşe

100 g fulgi nucă de cocos

Mod de preparare

Mai întâi pui brânza de vaci să se scurgă bine, după care o amesteci cu grişul fiert şi răcit, zahărul pudră şi esenţa de vanilie. Dacă compoziţia este foarte moale, mai adaugi puţin griş fiert.

Iei cu lingura din compoziţia de brânză, aşezi în mijloc o cireaşă fără sâmbure şi cu mâinile unse cu puţin ulei îi dai forma unei mingiuţe, o tăvăleşti prin nucă de cocos şi o aşezi pe un platou. Procedezi la fel până se termină toate ingredientele.

Dai platoul cu mingiuţe la rece pentru două ore  înainte să le serveşti. Le poţi tăvăli şi prin alune, fistic sau nucă măcinate.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*