Home / Copil / Alimentatie / Mici trucuri pentru a-i învăța pe copii să mânânce sănătos

Mici trucuri pentru a-i învăța pe copii să mânânce sănătos

Așa cum știm deja, fructele și legumele ocupă un loc în alimentației copiilor. Principalul avantaj al unui consum adecvat de fructe și legume este aportul optim de micronutrienți, respectiv minerale și vitamine, atât de importante în dezvoltarea lor.

Pentru acestea trebuie să urmezi doar niște mici trucuri și să te folosești de tehnologiile existente care îți pot ușura munca. Cea mai inovativă tehnologie este oferită de storcătorul Kuvings C9500PR care presează la rece fructele și legumele. Spre deosebire de storcătoarele convenţionale cu lame rotative rapide care distrug nutrienţii şi grăbesc procesul de oxidare, prin stoarcerea lentă la doar 60 rotații pe minut, a fructelor și legumelor întregi, toată familia va beneficia de un suc natural, bogat în vitamine și enzime, minimizând astfel pierderea de substanțe nutritive, necesare în alimentația zilnică.

Pentru copilul tău, dar și pentru tine îți propun o rețetă simplă, pe care să o pregătești cu ajutorului storcătorului prin presare la rece Kuvings C9500PR. Nivelul de zgomot produs de storcător în timpul funcţionării este foarte redus, motiv pentru care poți să pregătești sucul în liniște fără să-i trezești pe cei mici. Spală și curăță 2 morcovi, 2 portocale, 2 ardei grași, 1 mango, o tijă de țelină apio, apoi introdu-le pe rând în storcător. Nu trebuie să-ți faci griji în privința feliatului, deoarece storcătorul prin presare la rece Kuvings C9500PR beneficiază de o pâlnie largă de 7.6 cm. Vei obține un suc dens, cu o culoare plăcută și o aromă și un gust de neegalat.

  • Morcovii au un rol esențial în creșterea copilului, iar în combinație cu portocalele conferă sucului un gust mai bun și au un conținut bogat de vitamina C.
  • Ardeiul gras suplimentează doza de vitamina C, fiind în același timp și o sursă excelentă de vitamina A și B6, necesară sistemului nervos.
  • Mango  dă sucului o savoare exotică, înviorează și redă pofta de mâncare. Pe lângă aportul de vitamine, C și A, conține și : cupru, potasiu, fier, precum și fibre.
  • Țelina apio dă aromă sucului, reglează digestia, protejează vederea și întărește sistemul imunitar.
  • Puteți da acest suc copiilor pe post de gustare, între micul dejun și prânz.

Mai multe detalii și rețete variate de sucuri, smoothie-uri și deserturi hrănitoare veți găsi pe: www.kuvings-romania.ro

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*