Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Fel principal / Medalioane de somon în bacon

Medalioane de somon în bacon

Ingrediente

4 fileuri de somon; 1 lămâie; 3 căței usturoi; 2 lingurițe condimente de pește;
sare; 100 g făină; 8 felii de pancetta sau de bacon; 3 linguri ulei de măsline; 200 g brânză topită rotundă; frunze de salată; 1 morcov fiert

Mod de preparare
Îndepărtezi pielea fileurilor de somon și le tai pe fiecare în două pe lung. Trebuie să ai 8 benzi. Presari bucățile de somon cu condimentele de pește, le stropești cu zeama de lămâie și le ungi cu usturoiul pisat. Le rulezi și le lași să se odihnească la frigider cel puțin o oră.

Tăvălești fiecare rulou prin făină, le învelești în feliile de pancetta sau de bacon și le fixezi cu scobitori sau le legi cu sfoară alimentară.
Așezi hârtie de copt într-o tavă, așezi medalioanele de somon și le stropești cu ulei de măsline. Le introduci în cuptorul încins la 180° C timp de 15 minute. Pui apoi câte o bucată de brânză topită pe fiecare medalion și mai coci pentru următoarele 10 minute. Le servești pe frunze de salată, decorate cu floricele din morcov.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*