Mâncărică de linte

Ingrediente

300 g linte verde; 1 cutie mică roșii în bulion; 1 ceapă; 2 căței usturoi; 1/2 lămâie; 1 vârf de cuțit oregano uscat; 1 vârf de cuțit busuioc uscat; 1 lingură ulei; sare; piper

Mod de preparare

Speli lintea în mai multe ape reci și o pui la fiert în apă pentru 15-20 de minute. Nu mai mult, pentru că o să mai fiarbă și cu roșiile. După cele 15 minute, scurgi apa în care a fiert lintea și o pui din nou în cratiță.

Adaugi peste linte roșiile în bulion tocate (dacă nu sunt cubulețe), ceapa tocată mărunt, usturoiul zdrobit, zeama de la lămâie, un praf de sare și așezi cratița din nou pe foc mic. Când dă în clocot, pui capacul și o lași să fiarbă 15 minute, având grijă să mai amesteci din când în când.

Condimentezi mâncărica cu oregano, busuioc și piper și mai lași pe foc 2-3 minute, amestecând continuu. O servești caldă, alături de o salată și pâine prăjită.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*