Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Fel principal / Mâncărică cu ficăței de pui și cartofi

Mâncărică cu ficăței de pui și cartofi

Guliver StockFood_00384211 mica

Ingrediente

4 cartofi mai mari

750 g ficăței de pui

1 ceapă medie

1 cățel usturoi

2 roșii

1 lingură pastă de tomate

4 ouă

300 ml iaurt

100 g unt

puțin lapte

2 linguri ulei de măsline

sare

Mod de preparare

Cureți cartofii de coajă, îi speli, îi tai cubulețe și-i pui la fiert în apă cu un praf de sare.  Îi lași să dea în câteva clocote, îi clătești, le schimbi apa și îi lași să fiarbă până când sunt bine pătrunși. Îi scurgi, îi pui într-un castron, îi pasezi, adaugi 50 g de unt și lapte până obții un piure mai gros.

Speli ficățeii de pui și îi usuci cu prosoape absorbante. Încingi uleiul într-o tigaie, pui ceapa și usturoiul tocate mărunt, puțină apă și lași să se înmoaie. Adaugi ficățeii tăiați cubulețe, acoperi cu un capac și lași să se înăbușe (circa 10 minute). Pui roșiile date pe răzătoarea mare, pasta de tomate, amesteci și lași până scade zeama. Condimentezi cu sare și dai să se răcească.

Adaugi peste ficăței 100 ml de iaurt, 2 ouă și omogenizezi. Ungi un vas termorezistent mai mic cu unt, întinzi pe fund piureul de cartofi, iar deasupra compoziția de ficăței. Bați 2 ouă cu 200 ml de iaurt, torni deasupra și întinzi pe toată suprafața. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit până se rumenește frumos deasupra.

Foto: Guliver StockFood

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*