Home / Copil / Mămăliguță cu parmezan și dovleac

Mămăliguță cu parmezan și dovleac

Ingrediente
2 căței usturoi; 250 g dovleac curățat; 4 frunze busuioc; 30 gunt;  ½ lingură  zahăr pudră; 250 ml lapte; 250 ml supă de pui; 100 g mălai;1 lingură ulei de măsline; 50 g parmezan; 2 fire pătrunjel verde; sare

Mod de preparare
Cureți și toci mărunt usturoiul, iar dovleacul îl tai cubulețe. Topești 15 g de unt într-o tigaie, pui cubulețele de dovleac, le presari cu puțină sare și zahărul pudră și amesteci. Torni un pahar mic cu apă și lași pe foc până apa se evaporă și dovleacul este moale. Mai amesteci din când în când.
Pui supa de pui într-o crăticioară, o așezi pe  foc mic și o încălzești.  În altă cratiță, încălzești laptele cu restul de unt.  Într-o tigaie mai înaltă, pui uleiul de măsline, usturoiul,  busuiocul tocat, mălaiul și amesteci 5 minute. Adaugi supa de pui și lași să fiarbă până când lichidul este absorbit. Pui laptele fierbinte și mai lași să fiarbă 5 minute.
Ungi 3 vase individuale cu apă, împarți mămăliga și presari cu parmezan ras.  Adaugi cubulețele de dovleac, presari pătrunjel tocat și servești.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*