Home / Viata de familie / Interviu Vedeta / Magda Vasiliu: Aş vrea să-mi feresc copilul de răutăţi, de constrângeri, de suferinţă

Magda Vasiliu: Aş vrea să-mi feresc copilul de răutăţi, de constrângeri, de suferinţă

Frumoasă şi mereu cu zâmbetul pe buze, Magda Vasiliu, de la Prima TV, ne aduce în case, weeked de weekend ultimele știri ale momentului.  Însă, ne-a mărturisit frumoasa prezentatoare, dincolo de zâmbet se ascund grijile ei de mamă pentru care timpul se măsoară altfel.

Îţi mai aminteşti care au fost primele tale temeri de tânăra mămică?
Mă gândeam că n-o să mă descurc singură cu bebeluşul, că nu-mi dau seama ce vrea, că n-o să-l înţeleg. Însă am descoperit că o mama intuieşte tot ce-i trebuie bebeluşului şi ajunge să-l cunoască perfect, într-un timp record.
Care sunt secretele frumuseţii şi siluetei tale, mai ales după naştere?
Nu mă consider cu nimic deosebită faţă de alte femei care au născut. Am avut multe kilograme în plus, aproape 24, care s-au topit în şase luni după la naştere. Eu nu prea mănânc carne, foarte rar o fac, şi cred că asta m-a ajutat destul de mult. Am mâncat şi mănânc multe fructe, salate, însă am zile când simt că mor dacă nu mănânc o prăjitură. Trebuie să-ţi găseşti echilibrul şi atunci toate vin de la sine. În plus, cred că odihna este esenţială, eu având noroc de un bebeluş care m-a lăsat să dorm în fiecare noapte. N-a avut colici, mânca şi dormea bine….
Când ai început diversificarea, după ce reguli te-ai ghidat?
Am ascultat-o întotdeauna pe doctoriţa pediatră, un medic în care am cea mai mare încredere şi în ale cărei sfaturi am crezut mereu, pentru că le-am verificat. Niciodată nu m-am îngrijorat dacă Vlăduţ nu vroia să mănânce un anumit fel de mâncare, l-am lăsat să aleagă şi văd că a crescut mare şi sănătos.

 

Ce ai schimbat în alimentaţia de zi cu zi după ce s-a născut Vlăduţ? 

Am încercat să avem mereu în casă cât mai multe fructe, am început să beau foarte multă apă, am încercat să dorm şi… să fumez mai puţin. Cu fumatul încă n-am reuşit să renunţ, dar mă străduiesc, mai ales că nu sunt un fumător înrăit.

 

Are planuri pentru când va fi mare?
Se visează spion!! Este fascinat de nişte desene animate cu spioni….A avut o perioadă când îşi dorea să fie pompier, ca Pompierul Sam. Să vedem ce mai urmează….
Cu ce te-a uimit?
Cu ceva ani în urmă, bona lui se străduia de nişte ani să termine construcţia unei case şi Vlad a asistat la câteva discuţii despre planurile de viitor în legătură cu casa. Într-o seară, mi-a cerut bani ca să-i dea bonei pentru a-şi termina „casa aia mare”. M-a impresionat teribil. Aşa cum mă impresionează mereu când îmi spune că nu vrea ca eu să îmbătrânesc….
Vlăduţ şi soţul tău Andrei au nişte momente doar ale lor? Ce le place să facă împreună?
Sport… role şi bicicletă, înoată amândoi, au fost la săniuş.
Care sunt cele mai mari provocări în viaţă ta de mămică?

Să-l ajut să rămână copil cât mai mult timp, să-l feresc cât pot de răutăţi, de constrângeri, de suferinţă… de toate lucrurile cu care se va confrunta inevitabil ca adult.
Văzând zilnic viața de la pupitrul de ştiri, tu cum îţi măsori fericirea? Ce te face să zâmbeşti?
Câteodată la pupitrul ştirilor e cumplit de greu, pentru că nu ai cum să nu suferi când vezi copii abuzaţi, femei în suferinţă, oameni care se sinucid pentru că au simţit că nu mai pot. Dar mă gândesc că, pe lângă toate astea, există şi oameni fericiţi, oameni plini de speranţe… lor le zâmbesc.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*